Над 25 000 души са се регистрирали за ваксинация в  Най-много

...
Над 25 000 души са се регистрирали за ваксинация в  Най-много
Коментари Харесай

25 000 се записаха за ваксина през е-системата, най-много са в София |

Над 25 000 души са се записали за ваксинация в  Най-много са искащите в София – 14 000,  заяви пред bTV изпълнителният шеф на " Информационни системи " Ивайло Филипов.

Електронната система за опазване на час за имунизация проработи след известно забавяне. До 23 ч. през вчерашния ден записаните са над 20 000 души, а до 7 ч. тази заран към този момент са 25 000, изясни Филипов.

Успешна регистрация е тази, при която е получено удостоверение на имейл или с SMS, обясниха от " Информационни системи ".

Системата обгръща единствено имунизационните центрове, защото персоналните лекари са в друга мрежа и основателите ѝ не са съумели да интегрират и тях, стана ясно още през вчерашния ден при демонстрацията на системата. Тестване показва, че часовете в околните дни в София са заети.

Ивайло Филипов изясни и защо може да се случи по този начин, че системата да не разпознае името и да даде неточност, каквото е най-честото недоволство от потребителите:

„ Грешката не се нарежда в браузъра. По простата причина, че има недоброжелатели, които посредством налучкване желаят да открият данните на известни личности. Ние разчитаме, че като персоналната карта е пред вас, данните ще бъдат попълнени правилно “, сподели Филипов.

По думите му точно по тази причина системата демонстрира, че има неточност в изписването на имената, само че тя може да е в други данни - по този начин недоброжелателите няма да схванат къде са сгрешили.

Друг проблем може да се окаже, че партидните номера на имунизацията не могат да бъдат регистрирани в системата.

„ Личните лекари получават имунизациите от РЗИ с протоколи с количествата и партидите. Същата информация би трябвало да бъде попълнена в техните системи, като партидният номер не би трябвало да се нанася за всеки пациент. Ако някой е пропуснал да го направи, това ще бъде поправено. Трябва да има сходство между получените ваксини и нанесените в регистъра “, изясни зам.-здравният министър Жени Начева.

„ Целта на тази система е да планираме както нашето време, по този начин и доставките на ваксините по местата. Така че всеки да може да се имунизира в комфортно за него ", разясни тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР